Novosti iz CRSH d.o.o.

19.03.2009 Počeo projekt embriotransfera u Popovači

Nakon uspješnog projekta embriotransfera na području Vrbovca koji je okončan ali zbog velike popularnosti i inzistiranja stočara se nastavlja, sada embriotransfer tim iz CRSH započinje sa radom i na području Popovače.

Općina Popovača sufinancirati će projekt u kojem će značajnu logističku pomoć odraditi dr. Robert Zobel, veterinar u veterinarskoj ambulanti VET-MED d.o.o iz Stružca a tim iz CRSH dati će kao i uvijek svoj maksimum da sve uspije!

Projekt pod nazivom "Poboljšanje genetike krava na području Popovače" započinje 19.03.2009 i obuhvatit će 15-ak najboljih domaćinstava koja zadovoljavaju kriterije potrebne da bi se tehnologija embriotransfera mogla primjeniti. To podrazumjeva izbalansiranu hranidbu, dobre uvjete držanja životinja, dobre reprodukcijske rezultate ili jednom riječju dobrog gazdu (ili gazdaricu) koji pazi kako gospodari na svojoj farmi i brine se za svoju stoku najbolje što zna i može, sluša savjete struke i ima želju poboljšati genetiku na farmi. U tu svrhu mi u CRSH kupili smo najbolje simentalske embrione iz Bavarske i projekt može početi. Poštujući protokole, radeći savjesno i stručno prve rezultate graviditeta očekujemo u travnju ove godine, a prva teljenja početkom 2010 godine.

Početak projekta obilježiti će predavanje na tu temu koje će se održati 19.03.2009 u Domu kulture u Popovači s početkom u 13 h. Predavači, mr. Zvonimir Tuček i dr. Mario Matković, objasniti će kroz svoja predavanja sve ono što će se za vrijeme trajanja projekta događati.Adresa

CRSH d.o.o.
Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske
48260 Križevci
Telefon: +385 48 718 700
Fax: +385 48 718 683
Email: [email protected]

>>> Svi kontakti CRSH-a

Usluge i proizvodi

Prodaja
Govedarstvo
Svinjogojstvo
Kozarstvo i ovčarstvo
Laboratoriji

Arhive

Katalozi
Foto albumi
DokumentiNa vrh / Go Top