Novosti iz CRSH d.o.o.

22.09.2010 Mr. Fokko Tolsma - analiza stanja Vaše farme

Ponuda konzultantskih usluga iz područja menadžmenta visokoproduktivnih mliječnih farmi.Obzirom na višegodišnju suradnju i dobre poslovne odnose s gospodinom F. Tolsma, slobodni smo Vam ponuditi njegove usluge. Uvažavajući njegov preopterećen raspored već sada primamo predbilježbe za 2011. godinu!

Fokko H. Tolsma – Dairy Management Consultant, vodeći je stručnjak za menadžment stada mliječnih krava u svijetu. Cijeli svoj radni vijek od gotovo 40 godina posvetio je rješavanju problematike u intenzivnoj proizvodnji mlijeka. Rođen je i odrastao na tradicionalnoj mliječnoj nizozemskoj farmi tako da ima snažan osjećaj za ovu problematiku. Specijalizirao se za:

- upravljanje –menadžment stada
- problematiku držanja mliječnih krava
- korekciju i liječenje bolesti papaka
- prehranu mliječnih krava u različitim fazama laktacije
- reproduktivne probleme
- genetiku i ciljano sparivanje

Cilj genetskog odabira je stvoriti multifunkcionalnu kravu koja će biti zdrava i plodna što će rezultirati većom količinom mlijeka s više potomaka u dužem životnom vijeku, te većim neto prihodom. (F.Tolsma)
Danas radi kao konzultant firmi Veepro Holland i CRV. Održava radionice, predavanja i savjetovanja po cijelom svijetu, a njegov je raspored rasprodan nekoliko godina unaprijed.
Zahvaljujući izvrsnoj dugogodišnjoj suradnji s našim nizozemskim partnerom, CRV, uspjeli smo ovog vrhunskog stručnjaka nekoliko puta dovesti u Hrvatsku. Ove godine održao je za vrijeme trajanja Bikijade u Križevcima predavanje o menagementu na mliječnim farmama i u dva navrata (ožujak i srpanj) posjetio u Slavoniji farme mliječnih krava. Prisustovati njegovom pregledu farme posebno je iskustvo, jer njemu ništa ne promakne. Postavi tisuću pitanja, rastrči se po čitavoj farmi, svugdje zaviri, sve ga zanima i sve fotografira. Sve ono što smatra nedostatnim ili lošim komentira i odmah savjetuje kako popraviti. Vrlo rado odgovara na sva pitanja, te detaljnim uvidom u farmu sigurno pomaže u rješavanju problema i još boljem iskorištavanju Vaših resursa! Nakon posjeta vlasnik farme dobiva analizu farme u pisanom obliku dokumentiranu fotografijama. Ono što je zapravo najvažnije istaknuti je da gospodin Fokko Tolsma dolazi na farmu ne nudeći apsolutno nikakve proizvode, ne zastupa niti jedan brand niti prodaje bilo čije proizvode. On je putujuća enciklopedija i na vašu farmu donosi samo svoje znanje i iskustvo.

Farmu "Salaš" prvi puta posjetio je u ožujku na traženje menagementa farme, a u srpnju je sam tražio da opet ode na istu farmu i vidi stanje nakon njegovog savjetovanja. U međuvremenu, od ožujka do srpnja, o farmi Salaš izašla su dva članka u renomiranim nizozemskim magazinima koji se čitaju u cijeloj Europi, a autor je bio sam gospodin Tolsma (VEEPRO MAGAZINE i HIGHLIGHTS).

Obzirom na višegodišnju suradnju i dobre poslovne odnose s gospodinom F. Tolsma, slobodni smo Vam ponuditi njegove usluge. Uvažavajući njegov preopterećen raspored već sada primamo predbilježbe za 2011. godinu!

Ako i Vi želite objektivnu analizu stanja vaše farme te pomoć i savjetovanje pri rješavanju farmske problematike predbilježite se: 01/ 2441 411, 098/284 980, 098/284 978.


 

Prilozi:Adresa

CRSH d.o.o.
Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske
48260 Križevci
Telefon: +385 48 718 700
Fax: +385 48 718 683
Email: [email protected]

>>> Svi kontakti CRSH-a

Usluge i proizvodi

Prodaja
Govedarstvo
Svinjogojstvo
Kozarstvo i ovčarstvo
Laboratoriji

Arhive

Katalozi
Foto albumi
DokumentiNa vrh / Go Top