Novosti iz CRSH d.o.o.

28.03.2013 Održana je 5. Bikijada u Križevcima

Inozemni gosti predavači ove godine došli su iz Nizozemske, Francuske i Njemačke. Jos Hooijer iz Nizozemske firme KI-SAMEN predstavio je tvrtku koja je novi distributer vrhunske holstein genetike za CRSH. Patrick McGarth iz Francuska predstavio je tvrtku EVOLUTION i novu viziju holstein uzgoja.

Dr. sc. Mario Matković, dipl. ing. biol., sa temom Upravljanje reprodukcijom te Dr. sc. Zvonimir Tuček, dr. med. vet., sa Sinkronizacijskim protokolima, Heiferplus & Bullplus zainteresirali su brojne prisutne sa novim mogućnostima u reprodukciji.
Iz Njemačke partnerske organizacije Centra BAYERN GENETIK GmbH imali smo privilegiju čuti predavanja vrhunskog stručnjaka i poznavatelja simentalskog uzgoja koji je svojim izlaganjem prikovao za sjedalo sve prisutne.

Hrvatska poljoprivredna agencija i Mr. sc. Marija Špehar, dipl. ing. agr. izložila je temu Uzgojne vrijednosti rasplodnih bikova. Dr. sc. Ivanka Majić Balić, dr. med. vet., nastavila se na njezino predavanje svojom temom Genomski test.

Nakon toga čuli smo i kratko izlaganje uzgajivača i predsjednika HUSIM-a, Igora Mihaljević, te mr.sc.Marija Dvečko, dipl. ing. agr., iz CRSH
koja je prezentirala Gepe ušne markice koje Centar plasira na tržište.

Završna riječ direktora Antonia Oraka, dr. med. vet. razbudila je sve prisutne jer se dotako novih bikova holstein pasmine podrijetlom iz USA, koji su pravi dragulji na svijetskom tržištu. Radi se o firmi Jetstream za čije bikove u svijetu vlada cijela pomama.
 Adresa

CRSH d.o.o.
Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske
48260 Križevci
Telefon: +385 48 718 700
Fax: +385 48 718 683
Email: [email protected]

>>> Svi kontakti CRSH-a

Usluge i proizvodi

Prodaja
Govedarstvo
Svinjogojstvo
Kozarstvo i ovčarstvo
Laboratoriji

Arhive

Katalozi
Foto albumi
DokumentiNa vrh / Go Top