Govedarstvo

10.06.2012 HEIFERPLUS – Sredstvo za žensko seksiranje sjemena

HEIFERPLUS je novo sredstvo za seksiranje sperme namjenjeno  povećanju postotka ženske teladi  mliječnih i mesnih goveda.
Jednostavano za korištenje, ima sve što je potrebno za jednu dozu smrznute sperme bikova prilikom oplodnje. Pakirana u kit formi, svaka doza je zapečaćena u bočicu i pohranjena u hladnjaku kako bi održala aktivnost tijekom skladištenja. Sredstvo se aktivira dodavanjem sjemena izravno u HEIFERPLUS bočicu. Tako seksirano sjeme se vraća u izvornu slamčicu i osjemenjuje kao i obično. Ili upotrijebite HEIFERPLUS PREFREEZE-sjeme zamrznuto sa HEIFERPLUS sredstvom za seksiranje već spremno za normalno osjemenjivanje- dostupno u našoj ponudi!!!


Nedovoljno ženske teladi?
Pokušajte s novim inovativnim proizvodom HEIFERPLUS!

Tehnologija seksiranja sjemena KOJA RADI:
• Sa svim bikovima
• Za krave i junice
• Za umjetno osjemenjivanje i embriotransfer
• S manjim troškovima
• 75% junica
• S visokom plodnosti + 25%

Također dostupno:
HEIFERPLUS PREFREEZE
Sjeme zamrznuto sa HEIFERPLUS sredstvom za seksiranje spremno za normalno osjemenjivanje (otopi na 37°C i osjemeni)
Dostupni bikovi HP+:
WINNOR
AIREL
ANNEX


Proizvođači mlijeka: Junice su vaša budućnost! I uzgojne odluke su srž vaše proizvodnje. Zašto prepustiti spol teladi sreći? HEIFERPLUS može biti Vaš dragocjeni alat za uzgoj u odabiru sljedeće generacije junica. HEIFERPLUS funkcionira s bilo kojim sjemenom bilo kojeg bika.

Gospodarska računica: S HEIFERPLUS dobivate 10 % u povišenoj stopi teljenja i 20-25% u povečanju broja junica.
Mnogi od naših kupaca će vam reći da im HEIFERPLUS daje prednost da opstanu u poslu danas. U ovim teškim vremenima morate se zapitati "dali si mogu priuštiti da ne koristitim HEIFERPLUS"?

Način djelovanja
HEIFERPLUS djeluje povećanjem plodnosti spermija koji nosi X-kromosoma (ženski). Kod osjemenjivanja, spermiji se razvrstavaju u reproduktivnom traktu plotkinje. Rezultat je više jajnih stanica oplođene sa spermijima nositeljima X-kromosoma (ženski). Također, mnogi proizvođači prijavljuju 5-20 postotno povećanje stope bređosti!

Upute za uporabu

1. Zagrijte bočicu na 35-37°C koristeći vodenu kupelj, spermoterm, ili inkubator na nekoliko minuta (da se spriječi hladni šok). Odmrznite sjeme na istu temperaturu kao i obično.

2. Izvadite iz vode. Osušite. Izrežite slamčicu u kutu od 60° s oštrim škarama.

3. Bušiti gumeni čep bočice s debelom iglom i umetnite rezani kraj slamčice u bočicu.

4. Za dodavanje sjemena u bočicu, uhvatiti bočicu i slamčicu u dlanu ruke i protresti dolje 3-4 puta (slično kao potresti stakleni termometar). Budite sigurni da je sve sjeme u bočici.

5. Lagano promiješati sjeme sa sadržajem bočice.

6. Vratite obogaćeno sjeme iz bočice natrag u slamčicu. Učinite to tako da potresete bočicu i slamčicu prema dolje 3-4 puta. Provjerite da je sve sjeme u slamčici.

7. VAŽNO! Inkubirajte obogaćeno sjeme na 35-37°C kroz 15-20 minuta. NAPOMENA: Za vrijeme inkubacije, ne odvajajte bočicu od slamčice kako bi zaštitili sjeme od izlaganja zraku i vodi.

8. Izvadite slamčicu iz vodene kupelji. Osušite. Izrežite pravilno slamčicu. Postavite slamčicu u pistolet za osjemenjivanje. Osjemenite kao i obično. 

Prilozi:Adresa

CRSH d.o.o.
Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske
48260 Križevci
Telefon: +385 48 718 700
Fax: +385 48 718 683
Email: [email protected]

>>> Svi kontakti CRSH-a

Usluge i proizvodi

Prodaja
Govedarstvo
Svinjogojstvo
Kozarstvo i ovčarstvo
Laboratoriji

Arhive

Katalozi
Foto albumi
DokumentiNa vrh / Go Top