Govedarstvo

09.06.2012 BULLPLUS – Sredstvo za muško seksiranje sjemena

BULLPLUS je novo sredstvo za seksiranje sperme mamjenjeno povećanju postotka muške teladi. Seksiranje sjemena nikada nije bilo lakše. Sve što je potrebno je otopiti slamčicu sjemena i pomješati sa liofiliziranim sredstvom BULLPLUS u bočici. Ili upotrijebite HEIFERPLUS PREFREEZE - sjeme zamrznuto sa HEIFERPLUS sredstvom za seksiranje već spremno za normalno osjemenjivanje - dostupno u našoj ponudi!

Može se koristiti s bilo kojim bikom, svim pasminama svježeg ili smrznutog sjemena kojeg već imate u kontejneru. Sjeme se odmrzava kao i obično i pomješa u BULLPLUS. Inkubirajte 20 minuta i seksirano sjeme je spremno za oplodnju.
Kako djeluje? BULLPLUS djeluje povećanjem plodnosti spermija koji nosi Y-kromosoma (mušku). Kod osjemenjivanja, spermi se razvrstavaju u reproduktivnom traktu plotkinje. Rezultat je više jajnih stanica oplođene sa spermijima nositeljima Y-kromosoma (muški).
BULLPLUS – Sredstvo za muško seksiranje sjemena
Jedino efektivno sredstvo za poboljšanje broja muške teladi!
Za sustave krava-tele!
Za uzgajivače!
Za proizvođače mlijeka – za osjemenjivanje slabo mliječne krave!

Sustav krava-tele: Proizvodnja goveđeg mesa od muške junad može biti 15-20% viša nego od ženske junad. Tovljači žele uključiti selekciju spola u svoj menagment i primjeniti BULLPLUS u njihov program umjetnog osjemenjivanja. Uz minimalno ulaganje možete povećati bruto dobit za 25%!
Uzgajivači: Bilo da trebate više muške teladi za prodaju, više muških embrija za presađivanje, ili želite uključiti selekciju spolova u vaše upravljanje rasplodom, BULLPLUS bude vam pomogao planirati podmladak.
Proizvođači mlijeka: Uključite najgore mliječne krave svog stada kao najbolje terminalne proizvođače goveđeg mesa.


Također dostupno:
HEIFERPLUS PREFREEZE
Sjeme zamrznuto sa HEIFERPLUS sredstvom za seksiranje spremno za normalno osjemenjivanje (otopi na 37°C i osjemeni)
Dostupni bikovi HP+:
WINNOR
AIREL
ANNEX

Upute za uporabu
1. Zagrijte bočicu na 35-37°C koristeći vodenu kupelj, spermoterm, ili inkubator na nekoliko minuta (da se spriječi hladni šok). Odmrznite sjeme na istu temperaturu kao i obično.

2. Izvadite iz vode. Osušite. Izrežite slamčicu u kutu od 60° s oštrim škarama.

3. Probušite gumeni čep bočice s debelom iglom i umetnite rezani kraj slame u bočicu.

4. Za dodavanje sjemena u bočicu, uhvatiti bočicu i slamčicu u dlanu ruke i protresti dolje 3-4 puta (potresti kao stakleni termometar). Budite sigurni da je sve sjeme u bočici.

5. Lagano promiješati sjeme sa sadržajem bočice.

6. Vratite obogaćeno sjeme iz bočice natrag u slamčicu. Učinite to tako da potresete bočicu i slamčicu prema dolje 3-4 puta. Provjerite da je sve sjeme u slamčici.

7. VAŽNO! Inkubirajte obogaćeno sjeme na 35-37°C kroz 15-20 minuta. NAPOMENA: Za vrijeme inkubacije, ne odvajajte bočicu od slamčice kako bi zaštitili sjeme od izlaganja zraku i vodi.

8. Izvadite slamčicu iz vodene kupelji. Osušite. Izrežite pravilno slamčicu. Postavite slamčicu u pistolet za osjemenjivanje. Osjemenite kao i obično.

Prilozi:Adresa

CRSH d.o.o.
Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske
48260 Križevci
Telefon: +385 48 718 700
Fax: +385 48 718 683
Email: [email protected]

>>> Svi kontakti CRSH-a

Usluge i proizvodi

Prodaja
Govedarstvo
Svinjogojstvo
Kozarstvo i ovčarstvo
Laboratoriji

Arhive

Katalozi
Foto albumi
DokumentiNa vrh / Go Top