Govedarstvo

24.01.2011 Priča iz Istre - suradnja farmera i struke uvijek je uspješna

Tijekom redovitog obilaska veterinarskih stanica prilikom kruga distribucije sjemena rasplodnjaka u Istri, naša kolegica dr.sc. Ivanka Majić -Balić, dr.vet. med. posjetila je 2 farme na tom području.

Ono što je na tim gospodarstvima zatekla vrlo je impresivno tako da smo ove priče iz Istre odlučili podijeliti sa svima Vama jer dokazuju da se suradnja isplati. Ova dva obiteljska gospodarstva uspješna su jer tu surađuju tri vrlo važne strane:
1. upravitelj farme (bio to vlasnik ili zaposlenik) kao najodgovornije osobe na farmi
2. struka- veterinari, u ovom slučaju iz ambulante Pazin
3.genetika - pažljivi odabir genetskog materijala koji im osigurava napredak u proizvodnji odnosno svim uzgojnim ciljevima koje si je farma postavila (CRSH doo).


Radi se o:
1.OPG ROBERTO KADENARO, KRŠETE, KAKOVIĆI BB, UMAG
2.ORBANIĆ SILVANO-OBRT ZA UZGOJ GOVEDA I PROIZVODNJU MLIJEKA IZ KAŠČERGANA, PAZIN.

Oba gospodarstva pod paskom su veterinarske ambulanta za velike životinje iz Pazina koja se već 60 godina na tom području uz sve ostale djelatnosti bavi upravo onim što farme trebaju a to je reprodukcija sa problematikom steriliteta ( umjetno osjemenjivanje, dijagnostika graviditeta, bolesti puerperija, anestrije, bolesti jajnika ) te ultrazvučni pregled reproduktivnih organa u krava, porodiljski zahvati, kontrola zdravlja vimena i liječenje upalnih promjena, njega i obrada papaka te ostali stručni savjeti vezani uz problematiku držanja, hranidbe i uzgoja farmskih životinja. Uz kolege veterinare iz Pazina, stručnjaci Centra za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske na poziv vlasnika a u dogovoru sa veterinarskom ambulantom, redovito pomažu u poboljšanju reprodukcije i suzbijanju steriliteta. Savjeti oko odabira genetskog materijala neizostavni su u dio komunikacije.

U prilozima pročitajte što je naša kolegica napisala o svakoj od farmi.

 

Prilozi:Adresa

CRSH d.o.o.
Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske
48260 Križevci
Telefon: +385 48 718 700
Fax: +385 48 718 683
Email: [email protected]

>>> Svi kontakti CRSH-a

Usluge i proizvodi

Prodaja
Govedarstvo
Svinjogojstvo
Kozarstvo i ovčarstvo
Laboratoriji

Arhive

Katalozi
Foto albumi
DokumentiNa vrh / Go Top