Govedarstvo

27.09.2010 Rissa - bik izuzetne plodnosti- priča Ratka Juričić dr.vet.med.

Imamo izuzetnu čast predstaviti Vam potomstvo bika RISSA u dvije respektabilne farme na području Varaždinskih Toplica koje su pod budnim okom kolege veterinara Ratka Juričića iz veterinarske ambulante Cestica.

OBAVEZNO POGLEDAJTE SLIKE RISSINIH POTOMAKA U RUBRICI FOTO ALBUMI!!!

Ovaj izuzetno mliječni bik MW 118 94% (+822 za količinu mlijeka izrazito pozitivan na masti i proteine )naročito popularan zbog izuzetne plodnosti ( 103 66%)te vrhunske lakoće teljenja 114(92%). Vrijedni kolega Ratko Juričić dr.vet.med.(VA CESTICA) oduševio se plodnošću ovog bika i prekrasnim telcima te je zahvaljujući ovom biku postigao izuzetne rezultate NR % i podigao plodnost u štalama koje su imale probleme sa plodnošću.

Teljenja su izuzetno lagana a telad je izrazito vitalna te telići ubrzo počnu jesti tako da svoju nešto manju porodnu težinu nadoknade vrlo brzo i u dobi od 6-8 tjedana već su bolji od telića sa velikom porodnom težinom. Zbog svoje živahnosti omiljeni su u štalama te su često mezimci uzgajatelja. Imaju karakterističnu bijelu glavu sa bijelim prstenom oko uški i velikom bijelom flekom na leđima između lopatica.

Gđa VANKA SAĆER u svojoj vrlo respektabilnoj farmi u kojoj ima i 3 bikovske majke ima preko 150 krava i 50-ak junica većinom kćeri bika RISSA, te 30-ak bikova u tovu također uglavnom potomstvo bika RISSA koji se pokazao odličan i za tov. Ovi mladi uzgajivači ne prodaju ni mušku ni žensku telad, žensku telad ostavljaju za rasplod a mušku telad tove u vlastitom tovilištu.

Istaknuli bi još jednu modernu farmu mliječnih krava mladog uzgajivača ŠAMBAREK DAMIRA iz Kelemena koji trenutno imaju 150 krava i 50-ak junica uglavnom simentalske pasmine. Ovaj mladi uzgajivač imao je velike probleme s plodnošću krava, malo krava ostajalo je bređe no zahvaljujući požrtvovnosti svog veterinara dr.Ratka Juričića i pomoći stručnjaka Centra za reprodukciju prvenstveno mr.sc.ZvonkaTučeka i pravilnom izboru bikova stanje u štali se značajno promjenilo na bolje. Najčešće korišteni bik je RISSA, a na slikama ćete vidjeti potomke ovog bika male teliće, i sada već prekrasne junice. Čekamo prva teljenja ovih prekrasnih junica!!!!Adresa

CRSH d.o.o.
Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske
48260 Križevci
Telefon: +385 48 718 700
Fax: +385 48 718 683
Email: [email protected]

>>> Svi kontakti CRSH-a

Usluge i proizvodi

Prodaja
Govedarstvo
Svinjogojstvo
Kozarstvo i ovčarstvo
Laboratoriji

Arhive

Katalozi
Foto albumi
DokumentiNa vrh / Go Top